
De brouwerij |
De brouwerij bij binnenkomst. Overzicht
Links de brouwinstallatie, rechts de spoeltafel Overzicht
De werktafel voor het voorbereiden van het brouwen, het maken van giststarters en de waterbehandeling. Links de kast met gistvaten en gistflessen, rechts de kast met de moutvoorraad. Uiterst rechts de schrootmolen. Overzicht
De spoeltafel voor het reinigen van vaten en flessen. Op de voorgrond de uitstortbak met aansluitingen voor warm en koud water. Boven de spoelbak het apparaat voor omgekeerde osmose waarmee het water kan worden onthard. Spoeltafel
De brouwinstallatie zelf. Installatie
Een drietal gistkasten maakt deel uit van de brouwerij. Elke kast kan koelen en verwarmen en wordt bestuurd door een eigen regelunit. Temperatuur gecontroleerde vergisting is belangrijk voor de kwaliteit van het bier, daarbij zijn ondergistende bieren alleen mogelijk bij voldoende koeling. Drie kasten maken het mogelijk om elke twee weken te brouwen. Gistkasten
|