Brouwerij Onder De Boompjes



De brouwerij


De brouwerij bij binnenkomst.

Overzicht


Links de brouwinstallatie, rechts de spoeltafel

Overzicht


De werktafel voor het voorbereiden van het brouwen, het maken van giststarters en de waterbehandeling. Links de kast met gistvaten en gistflessen, rechts de kast met de moutvoorraad. Uiterst rechts de schrootmolen.

Overzicht


De spoeltafel voor het reinigen van vaten en flessen. Op de voorgrond de uitstortbak met aansluitingen voor warm en koud water. Boven de spoelbak het apparaat voor omgekeerde osmose waarmee het water kan worden onthard.

Spoeltafel


De brouwinstallatie zelf.

Installatie


Een drietal gistkasten maakt deel uit van de brouwerij. Elke kast kan koelen en verwarmen en
wordt bestuurd door een eigen regelunit. Temperatuur gecontroleerde vergisting is belangrijk
voor de kwaliteit van het bier, daarbij zijn ondergistende bieren alleen mogelijk bij voldoende koeling.
Drie kasten maken het mogelijk om elke twee weken te brouwen.

Gistkasten